Over ons

Altijd iets meer

Met meer dan 20 jaar ervaring als motorfietsmonteur en motortuner, kunnen we wel stellen dat we de kleine kneepjes van het vak goed onder de knie hebben.

Daarbij komt ook nog eens bij, dat ik al vanaf mijn jonge levensjaren op de motor heb gereden. Eerst op de grasbaan met motorcross motoren en later mijn echte passie de wegrace. In dit geheel hebben we veel geleerd, ook dat er geen mens het zelfde is. Het is voor een goede monteur de kunst om de juiste balans te vinden tussen mens en techniek. Om op zo’n manier de klanten naar volle tevredenheid van zijn/haar motorfiets te laten genieten. Met andere woorden: Maatwerk

Ook in het onderhoud van de motor zien we dit steeds meer. Er worden over het algemeen weinig kilometers per jaar met een motor gereden waardoor de slijtdelen (banden) een lange tijd op een motor blijven zitten. Het slijt niet, maar wat vaak vergeten wordt is dat onderdelen wel ouder worden, wat tot een verslechtering van uw veiligheid kan leiden.

Ik zal een voorbeeld noemen:
Ik kom met enige regelmaat banden tegen die niet versleten zijn in mijn werk, maar wel al 5 jaar of ouder zijn. Een band die 5 jaar oud is heeft de grip niet meer die de band 5 jaar geleden had toen hij net uit de fabriek kwam. De band is niet versleten, maar ook niet meer zo veilig als die was. Hier komt het woord maatwerk ook weer van pas. Heeft u vragen wat voor onderhoud het beste bij u past? Bel of mail gerust en wij helpen u graag verder.

Performance verhogend en milieu bewust

Met 30 jaar deelname aan gemotoriseerde wedstrijd sport en meer dan 20 jaar ervaring als motortuner en motorfiets monteur heeft ons veel geleerd.
Uit onze wijze lessen kunt u veel voordeel halen als het gaat over betrouwbare motortuning of een complete motor revisie. Wij weten waar het over gaat.

Wat is motor tuning? Hoe haalt u meer vermogen uit uw motorblok dan dat die standaard wordtgeleverd uit de fabriek? Een andere uitlaad of uitlaadsysteem een K&N luchtfilter zijn wel de meeste voorkomende en voor de hand liggende manieren, maar niet de enige manieren.
De cilinderkop bewerken om meer doorstroming te bewerkstellingen, een andere nokkenas timing of een andere nokkenas monteren zijn een aantal voorbeelden. Verder kunnen we nog de krukas balanceren of een motor zo in elkaar zetten dat het het minste weer stand ondervindt als hij rond draait. Dit zijn maar een paar voorbeelden uit een enorme waslijst van mogelijkheden.

Ook het goed afstellen, of anders afstellen van een motor kan vermogen opleveren, maar dat is lang niet het enige. Ook een lager brandstof verbruik wordt vaak geconstateerd na het goed afstellen van de motor. Minder brandstof bespaard u geld en het is ook nog eens beter voor het milieu.
Dus zoekt u een motortuner, of wilt u weten of wij wat voor u kunnen betekenen omtrent motorafstelling zodat u ook brandstof kunt besparen? Bel of mail ons gerust en wij helpen u graag verder.

De beste gereedschappen en materialen

Goed gereedschap is het halve werk en dat kunnen wij zeker bevestigen.
Door gebruik te maken van Snap-On gereedschap en veel speciaal gereedschap dat wij de afgelopen 20 jaar hebben aangeschaft kunnen wij bijna elke klus snel en vakkundig voor u klaren ook als het om niet standaard werk gaat.
De moderne motorfiets heeft vandaag de dag meer dan alleen maar sleutelgereedschap nodig. De computer is in een moderne werkplaats niet meer weg te denken. Wij hebben daarom een aantal jaren terug gekozen een Texsa servicecenter te worden zo dat wij altijd vernieuwend zijn op dit gebied, Dus service lapjes resetten, censoren in lezen, gasklephuizen afstellen enzovoort. Voor ons geen probleem.

Ook op het gebied van materialen en onderdelen hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij gebruiken originele onderdelen of eerste vervangingsonderdelen zo dat u altijd top kwaliteit krijgt. Ook kunnen wij u ook helpen als het nog beter moet dan originele onderdelen. Bijvoorbeeld een andere schokbreker van Ohlins, luchtfilter van K&N of een paar andere remtangen van Brembo. Dit is voor ons geen probleem, wij helpen u hier graag verder mee.